Frisk personal ger friska företag

Företag kan hjälpa personal till ett hälsosammare liv

Med hjälp av hälsocoaching kan du på ditt företag skapa en arbetsplats med friskare personal. Friska företag är lönsamma och uppnår bättre resultat i produktivitet och ekonomi. Det som utmärker en bra arbetsplats för en mer friskare personal är främst ett gott ledarskap och att de anställda känner en mening i arbetet samt genom investering i träning och friskvård. Förutom att möjligheten finns till träning och friskvård så behövs också ofta en motiverande miljö och motiverande attityder genom ledarskapet för att personalen ska vilja och förmå sig utnyttja de förmåner som finns.

Företag behöver erbjuda träning och friskvård

För att få dina anställda till ett mer hälsosamt liv behöver ditt företag erbjuda träning och friskvård. Friskvård handlar inte bara om träning utan inkluderar även en hälsosammare kost, livsstilsförändringar, stressförebyggande åtgärder som avslappning och mental träning. Med hälsocoaching kan personalen få tillgång till kostrådgivning och lära sig att koppla av med exempelvis lugn musik eller i form av meditation och yoga. Personalen även kan få tillgång till mental träning och på så vis att stärka sin självkänsla och sitt självförtroende.

Många individer bär på olika laster och kan behöva hjälp med livsstilsförändringar om de känner sig redo för detta. Ditt företag kan investera i hälsocoaching för att genomföra och stödja din personal genom olika livsstilsförändringar. Det kan handla om att man vill sluta röka, minska sitt sockerintag eller dra ner på sitt alkoholintag. Personer kan också vilja börja träna och motionera men vet inte hur de ska komma igång. En del skulle vilja äta hälsosammare men vet inte riktigt vilka produkter eller livsmedel de ska handla när de är i affären.

Träning är viktigt för hälsan

Studier visar att motion och träning håller oss friskare, hjälper oss att må bättre, och vi blir mycket mer stresståliga. Genom friskare personal med hjälp av bland annat träning så minskar sjukfrånvaron, produktiviteten ökar och du får gladare anställda på ditt företag. Alla behöver röra på sig minst 30 minuter varje dag. Detta minskar risken för flera sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes m.fl. Forskning visar även att risken ökar för dessa sjukdomar för de som sitter still flera timmar i sträck, även om man tränar på fritiden.

Ge dina anställda en löneförmån i form av friskvård. Du tjänar på att ha frisk personal samtidigt som friskvård är avdragsgillt för ditt företag. Inspirera och motivera dina anställda till att bli både friskare och gladare. Som arbetsgivare och ett föredöme kan du själv delta i samma aktiviteter som din personal. Ett tips är att ha regelbundna kickoffs där det bjuds på hälsosam mat och fysiska aktiviteter där alla kan delta på sina egna villkor. Detta inspirerar och motiverar din personal samtidigt som det skapar ett socialt välkomnande klimat på din arbetsplats.

Hälsocoaching hjälper dig igång med friskare personal

Med hjälp av hälsocoaching kan du se till att din personal lever ett friskare liv. Ditt företag kan genom hälsocoaching erbjuda kostrådgivning, avslappning, stressförebyggande övningar och mental träning för att stärka självkänslan. Dina anställda kan ta tag i sina livsstilsförändringar så att de kan börja äta hälsosammare, minska sitt sockerintag, sluta eller dra ner på tobak och alkohol m.m. Som arbetsgivare kan du genom ditt ledarskap få hjälp med att hitta verktyg för att inspirera och motivera din personal att utnyttja de förmåner som erbjuds inom friskvård.